CAMP SOCIEDAD

ÖIS inleder samarbete med Real Sociedad.

Under vecka 26 kommer Göteborg och ÖIS-gården få besök av 5st heltidsanställda akademitränare från Real Sociedad. Tränarna kommer vara verksamma i planeringen och leda ÖIS Sommarlovsfotboll under vecka 26 den 27 juni-1 juli.

Diskussionen till samarbetet initierades under december 2015 när representanter från Real Sociedad besökte ÖIS-gården under deras vistelse i Göteborg. Detta ledde senare till att vår Spelarutvecklare Ricardo Heras i februari besökte La Reals anläggning nere i San Sebastian och träffade bland annat deras Akademi- och Klubbchef.

“Det skall bli oerhört kul att få ta del av hur Real Sociedads akademi jobbar med barn och ungdomar under deras tid i Sverige. Jag hoppas också att detta bara är början på ett av många framtida samarbeten” – Ricardo Heras, Spelarutvecklare

Sommarlovsfotbollen blir ett första steg i att försöka etablera ett närmre samarbete med en av Spaniens mest ansedda föreningar.

“Ett samarbete är initierat och detta blir steg 1. Vi kommer fortsätta diskutera mer längre fram under året för se om det finns andra områden där vi båda kan dra nytta av ett samarbete mellan klubbarna. Det som känns oerhört spännande med detta samarbetet är att det inte finns någon tredje part inblandad utan att det är klubbarna själva som kommunicerar vilket i längden förhoppningsvis kan leda till ett givande och brett samarbete.” – Niklas Allbäck, Akademichef

Anmälan till Sommarlovsfotbollen som är öppen för alla, oavsett förening, mellan åldrarna 7-13 år, hittar ni här. www.ois.academy/campsociedad .